2008 året der gik..

2008 bød som de forrige år også på både sorger og glæder. Året var knapt begyndt da jeg tog den endelige men rigtige beslutning om at sende Wimpy tilbage til Jette Dawson, Granly Arabians i stedet for enten at sælge eller lade hende gennemgå et ubehageligt forløb i håb om at få hende i fol igen. Vi har sagt farvel til Cereniza som har fået et nyt godt hjem og vi har budt velkommen til verden til 3 skønne hingsteføl, D. Magnum Joker, D. Final Victory og D. Dancing Miracle, hvoraf de 2 sidstnævnte er første afkom efter Nafal.

Vi har også budt velkommen til en ny ren russer pige, A.F. Escada og kort før årets udløb en ½ russisk hingst SL Carrera. Og så venter vi i skrivende stund på at vores ren russiske hingst pt. stående i Holland bliver meldt klar til afgang i løbet af en måneds tid eller to.

2008 har været et år i "Russernes tegn" - vi har gjort en større indsats for at tage en drejning i vores avlsarbejde over i de russiske linier, og jeg tror på at vi nu har et rigtig godt udgangspunkt at arbejde videre med.

Ridemæssigt har 2008 været et ret stille år. Udover A´Fatiina og Rainman, der har været her som træningsheste, er det ikke blevet til megen aktivitet på det punkt. CAS Harmony er gjort ryttervant og ellers må højdepunktet være at vores hingst D. Shan´n Jan Memory blev udnævnt til Årets Hest 2007 i Arabisk Rideklub.

Til gengæld har vi været mere aktive på showfronten. Vores hingst PA Nafal Ibn Sharim og vores ung hoppe Zeems Cheeky D. har haft deres debut og været afsted på 3 internationale shows. 7 klassestarter, 7 guldmedaljer, 1 klassevinder og 1 International Senior Hingste Champion titel bragte de hjem fra shows i Tyskland, Belgien og Danmark. Et resultat vi er stolte over.

Sidst på året måtte D. Final Victory gennemgå en operation og Nafal pådrog sig en skade på fold, så alvorlig at han blev beordret direkte i røntgen med formodet brækket ben.  Det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet og han er lige påbegyndt genoptræning her mellem Jul og Nytår og ser umiddelbart ud til at være helt klar igen. Så vi ser frem til at få redet noget mere i det nye år.

Ellers ser vi frem til 2009 som endnu et år i "Russerenes tegn" og ønsker alle et godt og lykkebringende Nytår!!


December 2008

Vi ønsker alle en glædelig Jul og et godt Nytår!!

31. december
Vores rene russiske hingst er nu ankommet sikkert til Arabian Fantasie, Holland hvor han bliver den næste måneds tid eller 2.
Billeder følger snarest

24. december
Flere billeder af SL Carrera - find dem via hingstesiden

14. december
Så er der lagt lidt billeder ind af SL Carrera - klik ind på hans galleri via hingstesiden.

13. december 2008
Så blev farvepaletten fuld, og vi byder velkommen til vores russisk relaterede unghingst . SL Carrera er skimmel og et rigtig godt mix primært af russisk og egyptisk når det er bedst.  Tak til Nicole Vaessen og familie for at sende denne skønne dreng til Danmark.

Carrera vil stå til avlstjeneste for nogen få hopper i 2009.


10. december
Endelig kom resultatet af Jokers test for rødfaktorer.
Resultatet er "EE" dvs. ingen rød faktorer og han er således homozygot sort som sin mor.

9. december
Så er det sikkert og vidst - ny russisk relateret hingst ankommer i løbet af ugen :-)


November 2008

20. november
Som mange sikkert ved har jeg i noget tid kigget efter en ren russisk hingst, og har fundet ud af at det bliver svært at finde det jeg søger... Men ikke desto mindre er jeg i dag blevet ejer af en ren russisk hingst :-) Han er ikke "lige det" jeg har kigget efter, men alligevel vakte ham min interesse allerede for en del måneder siden. Han har bevist han kan avle og besidder nogen af de bedste gamle russiske blodlinier og jeg glæder mig til at bruge ham i mit avlsprogram.
Flere oplysninger kommer når jeg har nogen acceptable billeder af ham, men han kommer til Danmark i januar/februar 2009 og vil stå til avlstjeneste for ganske få hopper i den kommende sæson.

13. november
Nye  billeder i galleriet af D. Magnum Joker


7. november
Victor har været til kontrol og det ser ud til at alt efter operationen er som det skal være. Problemet pt. er tilsyneladende vokseværk. Dyrlægen anbefaler at vi lader ham gå så meget ude som muligt og ellers bare laden gå indtil han er 12-14 måneder, hvor der så igen bør tages kontrol røntgen.


2. november
Nye billeder i galleriet af D. Dancing Miracle


Oktober 2008

26. oktober
Victor er nu så langt at han må komme ud på stor fold igen og desværre synes vi at den positive udvikling er gået helt i stå. Han bevæger sig nogenlunde i skridt og trav, men i galop er det helt galt og han vrider helt skæv i bagparten for at aflaste det opererede ben så meget som muligt og er momentvis på 3 ben. Han skal til kontrol fredag d. 7. november.

22. oktober
Nafal har skadet sig selv på fold og blev af dyrlægen ordineret direkte i røntgen med formodet benbrud.. Heldigvis var det dog ikke så slemt - han har pådraget sig en sceneskade på gaffelbåndet og ordineret boksro i 2 uger og derefter kun udgang på lille fold de næste 4 måneder.

13. oktober
Der er positiv udvikling at spore hos Victor synes jeg, men vi træner også hårdt - han er i hvert fald træt når vi er færdige smil.

6. oktober
Victor er netop hjemvendt fra hospitalet efter operationen. Alt skulle være gået efter planen, så nu må vi bare følge dyrlægens anvisning på hvad han må og ikke må her de næste uger, og håbe på at resultatet er positivt når vi slipper ham løs i flokken om nogen uger.

2. oktober
Så blev den sidste test også godkendt og vi kan nu tilbyde bedækning ved Nafal via frostsæd både i Danmark og inden for EU.


September 2008

25. september
Vores lille D. Final Victory har haft lidt problemer med højre bagben på det sidste, så vi har kørt ham afsted til røntgen. En tilsyneladende ændre skade er brudt op igen og han bliver nu opereret da de mener hans chancer er gode.

Vores hingst Nafal gør sin søn selskab på hestehospitalet, han er der dog for at blive tappet til frostsæd. Vi har fået oplyst at hans sædkvalitet ligger helt i top - også efter optøning ligger kvaliteten helt i top.
Og når han nu alligevel er der lod vi han gå i røntgen også - og vi er glade og stolte over at han blev fundet OCD fri.

23. september
Nye billeder i galleriet.

D. Final Victory

15. september
Harmony fik rytter på for første gang og hun er helt overvældende cool - nok den der har været mest cool indtil nu :-) Hun vipper ikke med et øre overhovedet. Hun skal ikke arbejde ret meget, målet er bare lige skridt og trav med accept af biddet, og noget siger mig at hun lærer hurtigt smil.

13. september
Nye billeder af Harmony i galleriet.

CAS Harmony (Simeon Sadik x Bur Sable)

11. september
De to ældste føl er vænnet helt fra og jeg har besluttet at ride Harmony til i løbet af den næste tid - vi ser hvor langt vi når inden hun bliver for tung pga. drægtigheden. Hun er blevet introduceret for sadlen hvilket hun har taget med ophøjet ro. Billeder af hendes udvikling følger snarest muligt i galleriet.


9. september
Nyt enme på salgslisten.


1. september
Nye billeder af 2 af føllene i galleriet.

 


August 2008

23.-24. august
Nafal var til kåring hos anglo, shagya forbundet men blev ikke kåret. Mange tak til Søren Frandsen for din assistance :-)
Der er billeder fra dagene i galleriet.

21. august
Vi har sagt farvel til vor træningshest Rainmann, han er nu kommet på efterskole sammen med Maja. Vi ønsker dem det bedste i deres fremtid sammen.

Flere billeder af Maja og Rainmann her.

9. august
Nafal er endelig kommet igang med at løsspringe igen, men hos naboen da rideskolen stadig holder ferielukket.


Juli 2008

26. juli
Vi har fået taget en stribe nye billeder af vores hingst D. Shan´n Jan Memory og de ligger i galleriet.

24. juli
Det er nu en uge siden vi sagde farvel til vores træningshest A´Fatiima, og lidt forsinket er de sidste billeder af Tiima nu på siden. Det var en fornøjelse at lære Tiima og kende og også en fornøjelse at se hende og Birgitte så afslappede sammen - de får helt sikkert meget glæde af hinanden frem over.


Der er iøvrigt også nye billeder af vor anden trænings hest Rainmann.

20. juli
Nafal og Cheeky er hjemme igen efter en succesfuld show sæson - Nafal vist 4 gange og 4 gange guldmedalje, 1 klasse sejr og 1 international champion titel - Cheeky vist 3 gange og 3 gange guldmedalje - Man kan da ikke ønske sig mere af sådan en sæson :-))
Men selvom det har været super fedt at have dem afsted, får man nu en helt speciel følelse i maven, når det lyser ud af hestene at de er glade for at være hjemme igen.


19. - 20. juli
Internationalt A show på Vilhelmsborg - sidste show i denne omgang for både Cheeky og Nafal og også 3. weekend i træk, så de har haft et hårdt program de sidste uger - men det gik jo over alt forventning og de fik begge nogen flotte points som nu er lagt ind på siderne.
Vi skal endnu engang takke Chris og Abigail, Arabian Fantasie i Holland, for træning og handling af vore guldklumper til så flotte resultater - I er fantastiske!!

12. -13. juli
Internationalt show i Ströhen, Tyskland - Cheeky og Nafal var begge med og deres resultater er tilføjet på siderne. Billeder fra showet er lagt ind i galleriet.

11. juli
Galleriet er opdateret med billeder fra showet i Brecht - mange tak til Reindert Jansen for billederne.
Vi vil også gerne takke teamet bag Media Baas, Holland for at lave denne video af Nafal fra showet.

6. Juli
Nye billeder af vores træningsheste Rainmann og A´Fatiima.

5. - 6. juli
Sikke en weekend.. Nafal og Cheeky har haft deres debut i showringen i Belgien og Nafal blev champion i egypter klassen med ren 20 for bevægelser. Resultaterne er lagt ind på siderne for hingste og ungheste. Begge er trænet og fremvist af Chris van Schalkwijk fra Arabian Fantasie, Holland.


Juni 2008

26. juni
Vi byder velkommen til A´Fatiima. Hun er lige tilredet hos Monty Roberts instruktør Maria Dixen og er her for at blive redet lidt mere inden hun skal helt hjem. A´Fatiima er avlet og ejet af Skovsted OX. Der ligger et par billeder af "Tiima" her.

25. juni
Vi ønsker Malene Pedersen tillykke med købet af Cereniza.

21. juni

Vi ønsker Sweet Caress D. (Makur x Sweet Miss D.) og hendes ejer Lisbeth Bendixen tillykke med resultatet på Det Nationale Show. Lisbeth var selv i ringen med Caress og det var debut for dem begge. De blev flot placeret som nummer 3 med 34,67 points.


Vi ønsker også tillykke til Makur og Maria Dixen med en flot 1. plads i vallak klassen - Makur er far til vores hoppe Sweet Miss D. og vores hingst D. Shan´n Jan Memory.

20. juni
Vi byder velkommen til Rainmann. Rainmann er en 3 års ox vallak der er her for at blive redet til. Vi tager som altid billeder undervejs i forløbet og de kan ses her.

13. juni
Jeg har modtaget et par skønne billeder af Nafal fra Arabian Fantasie i Holland. Tak til Abigail, Chris og Reindert for de skønne billeder.


6. juni
Dyrlægen var her for at scanne de sidste og nu tør jeg ånde lettet op - vi har 4 spændende føl i vente til 2009 :-)


3. juni
Vi har i dag fået resultatet af et par farvetests på D. Magnum Joker og Elunah Monpelou og derved fået al tvivl på om de er brune eller sorte fejet af bordet. Begge testet for Agouti genet og for begge er resultatet "aa", hvilket betyder at de genetisk er SORTE.


Maj 2008

31. maj
A.F. Escada er kommet på hoppesiden og har også fået sin side i galleriet

28. maj
Victoria Lynn, D. Final Victory og A.F. Escada er ankommet sikkert hjem til Davidson Arabians. Vi er glade for at have Vicky og Victor hjemme igen, og at Escada også er hjemme er intet mindre end en drøm der er gået i opfyldelse :-)

Foto: Reindert Jansen, Holland

27. maj
PA Nafal Ibn Sharim og Zeems Cheeky D. er ankommet til Arabian Fantasie, Holland i god behold. De bliver dernede de næste 6 uger i showtræning.

23. maj
Nye billeder af D. Magnum Joker - tag et kig i hans galleri.


22. maj
Vi kan med stor glæde meddele at vores nye hoppe ankommer til sit nye hjem i næste uge :-)))

12. maj
Der er et par nye billeder af Nafal i galleriet.

11. maj
Det andet føl efter D. Shan´n Jan Memory er kommet. Denne gang et fint hingsteføl også med rigtig meget arabisk type. Mor til føllet denne gang er Nordbaggen Candy.

Endnu engang tillykke til de stolte ejere Jeanette og Lasse.

8. maj
Det første føl efter vores hingst D. Shan´n Jan Memory er kommet.
Et smukt og yndefuldt hoppeføl med en fantastisk arabisk type. Mor til føllet er Nordbaggen Askepot.

Vi ønsker stort tillykke til de glade ejere Jeanette og Lasse.

5. maj
CAS Harmony er konstateret i fol med PA Nafal Ibn Sharim


3. maj
Jeg har selv været ude og svinge kameraet lidt, så tag et kig i galleriet, der er nye billeder flere steder, blandt andet af vore 2 skønne unghopper Elunah Monpelou og Zeems Cheeky D.


Zeems Cheeky D. og Elunah Monpelou

2. maj
Vi har modtaget nogen fantastiske billeder af Victoria Lynn og D. Final Victory taget hos Arabian Fantasie i Holland af Reindert Jansen. Mange tak til Abigail, Chris og ikke mindst Reindert for de skønne billeder. Tag et kig i galleriet.

Victoria Lynn - Foto: Reindert Jansen, Holland


April 2008

30. april
Vicky nyder tilsyneladende sit ophold i Holland - i hvert fald er det lige blevet forlænget med 3 uger da hun ikke er i fol i første omgang..

28. april
Sweetys føl efter Nafal har fået navn, han hedder D. Dancing Miracle. Han er nu også kommet på afkom siden og har fået sin egen side i galleriet.

20. april
Så kom årets sidste føl. Sweet Miss D. fik i nat et yndigt brunt hingsteføl efter Nafal.


12. april
Salgsliste opdateret med et sjældent udbudt emne til salg..

6. april
Det er med stor glæde at vi nu kan løfte sløret for at vi har købt endnu en russer hoppe til stutteriet. Vi har købt Hollandsk National Champion 2007 A.F. Escada (Nadir I x Palotasza QQ). Hvis alt går som planlagt ankommer Escada til Davidson Arabians i maj måned.

Foto: Reindert Jansen, Holland
Og endnu engang skal vi takke Abigail og Chris, Arabian Fantasie, Holland for at gøre det muligt for os at erhverve endnu en af deres fantastiske heste.

4. april
Victoria Lynn og D. Final Victory er ankommet til Arabian Fantasie i god behold hvor Victoria skal bedækkes med MM Sultan.


Marts 2008

29. marts
Nyt emne på salgslisten


22. marts
D. Final Victory tisser nu normalt og det ser ud til at hans problemer er løst :-) Han er i hvert fald frisk og glad, så der er nye føl billeder i galleriet.


15. marts
Nye billeder i galleriet.

13. marts
Dyrlægen er gået med til at D. Final Victory og hans mor må komme hjem, men han skal fortsat være under skarp observation. Han tisser ud gennem navlen, og det er endnu uvist hvorvidt problemet løser sig selv eller om der skal en operation til.

10. marts
Her til morgen har vi indlagt Victoria Lynn og D. Final Victory da han har problemer med at komme af med vandet. vi krydser fingre og håber på det bedste.

9. marts
Victoria fik et yndigt sort hingsteføl i morges mens jeg lukkede heste ud - hun vil åbenbart selv klare det. Han hedder D. Final Victory og er første afkom efter Nafal.7. marts
Harmonys hingsteføl har fået navn, han hedder D. Magnum Joker og han har nu fået sin plads på afkom siden og i galleriet.


5. marts
19 dage over tiden har Harmony i aften fået et fint lille hingsteføl. Hun har vist sig at være en kærlig mor og indtil nu er alt gået efter bogen.


 


Februar 2008

23. februar
Vores hingst D. Shan´n Jan Memory blev udnævt til Årets hest 2007 i Arabisk Rideklub :-)

Foto: Jani Pedersen

13. februar
Wimpy har forladt os i dag. Hun er rejst ned til Jette Dawson, hvor hun skal være førtidspensionist og nyde sit otium hvor hun er født.

Jeg så wimpy første gang da hun var ca. et år gammel og faldt for hende med det samme - men hun var under ingen omstændigheder til salg. Det tog mig ca. halvandet år at få lokket Jette til at sælge, og i oktober 2000 blev jeg den lykkelige ejer af Wimpy.
Hun har været en ubeskrivelig betydningsfuld avlshoppe for mig - 3 skønne hoppeføl har hun leveret, alle med super type og sind.

2002 - Cody Makida D. 2003 - Sweet Miss D. 2006 - White Reflection D.

Festen er forbi - der kommer ikke flere føl fra hende, og hendes plads i min avl skal fyldes ud af hendes eget blod af 1. og 2. generation gennem hendes datter Sweet Miss D. og hendes barnebarn Zeems Cheeky D.

       

     

 Sweet Miss D. ud af Wimpy                    

       Zeems Cheeky D. ud af Cody Makida D.

Wimpy ville jeg nok aldrig kunne sælge, og alligevel har jeg så i dag udleveret hest, pas og papir, men uden at have solgt... - en underlig fornemmelse... Men jeg ved, at jeg har sendt hende hen, hvor hun har været savnet siden oktober 2000.

Wimpy vil altid stå som noget helt specielt for mig. Jette, jeg er dig evig taknemmelig for du gav slip på hende for godt 7 år siden, ligesom jeg nu er taknemmelig for at kunne tilbyde hende et pensions otium i dit paradis, hvor hun blev født.
Pas godt på vores pige.10. februar
Nafal har været til løsspringning for første gang. Det skal han nok få lært - kan kigger slet ikke og lignede en der synes det var sjovt at prøve noget andet. Vi fortsætter med løsspringningen hver søndag indtil han rejser Holland.

9. februar
Nye billeder af Wimpy i galleriet.


Januar 2008
 
27. januar
Nye billeder af en mudret prinsesse i galleriet.

20. januar
Så faldt det sidste på plads.
 Nafal rejser med Victoria Lynn til Arabian Fantasie i Holland, hvor han vil blive trænet og vist på et par shows af Chris Van Schalkwijk.

12. januar
 Vi har bestilt naturlig bedækning til Victoria Lynn hos MM Sultan ejet af Arabian Fantasie i Holland. Victoria rejser i slutningen af marts/starten af april alt afhængig af hvornår hun får føl.

4. januar
Min beslutning ang. Wimpy er taget og hun skal ikke igennem en udskrabning med efterfølgende intensiv medicinsk behandling for at gøre et forsøg på at ændre på svaret på hendes biopsi.


1. januar
Godt Nytår!